Skip Navigation
 

Eksperci

Robert Sowa

Organizujemy przedsięwzięcia, w których mogą uczestniczyć gwiazdy. Współpracujemy z najlepszymi gwiazdami show-biznesu: aktorami, prezenterami, dziennikarzami.

Robert Sowa od 1994 r. jest szefem kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski. Karierę gastronomiczną rozpoczął w rodzinnym Krakowie, zdobywając doświadczenie jako kucharz i kelner. Lata 1988-1992 spędził w Austrii, gdzie terminował u znanej w branży hotelarsko-gastronomicznej rodziny Kammerlander w tyrolskim Gerlos i Rasthaus Muehle w Bad Ischl.

Jest członkiem elitarnego Klubu Szefów Kuchni, honorowym prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz członkiem Rady Programowej Polskiego Zrzeszenia Hoteli. Robert Sowa został wyróżniony tytułem honorowym przez kulinarny Instytut Francuski i jest laureatem najbardziej prestiżowej nagrody "Oskar Kulinarny 2004" w kategorii osobowość roku, przyznawanej przez dziennikarzy. Hobby Roberta Sowy to organizowanie ciekawych wydarzeń kulinarnych w całej Polsce, takich jak m. in. konkurs kulinarny Martel, konkurs kulinarny Polish Prestige Hotels, Kulinarne Trasy, konkurs grillowy "Sielawa Blues" w Starych Jabłonkach oraz najbardziej znanych kulinarnych wydarzeń w stolicy pod hasłem "Food Bazar".

Ceni sobie również zdobywanie kolejnych doświadczeń zawodowych na terenie kraju i świata. Wolny czas spędza najchętniej w domowym zaciszu z ukochaną córką Madzią i żoną Moniką.
 
 
« powrót|drukuj